Proof Of Concept

Bouwen van een prototype om de waarde van een analytics oplossing te bepalen.

Proof Of Concept

Bouwen van een prototype om de waarde van een analytics oplossing te bepalen.

Effectief gebruik van data en analytics is een onderscheidende factor in de markt. Veel organisaties vinden het echter lastig om er mee te starten.

Voordat analytics in de dagelijkse praktijk toegepast worden, moet het nut bewezen worden. Organisaties doen liever geen investeringen in software of technologie als de opbrengsten onduidelijk zijn. Omdat dit van te voren lastig in te schatten is, starten veel organisaties niet of te laat met de ontwikkeling van data analytics.

- Maar waar begin je met data analytics?

- Hoe kom je er achter of je over de juiste gegevens beschikt?

- Welke analyses hebben meerwaarde voor de organisatie?

In een proof of concept bouw je een eerste versie van een data analytics oplossing: een Minimum Viable Product (MVP). Tegelijkertijd verken je hoe deze het best geïmplementeerd kan worden en wat de afhankelijkheden zijn. Je betrekt meteen de gebruikers en het resultaat wordt getoetst aan vooraf gestelde eisen.

Je doet dit pragmatisch en laat je niet afremmen door IT afhankelijkheden of software implementaties; bijvoorbeeld door gebruik te maken van eenmalige data extracten en Open Source toepassingen.

Ervaring

Vrijwel elk project dat ik heb gedaan bij de grote klanten van PwC begon met een proof of concept. Ik ben daarom goed in staat een proof of concept project op te zetten en uit te voeren. Bekijk voorbeelden

Voor nieuwe analyses binnen een organisatie raad ik altijd een proof of concept aan. Niet alleen kan je in een snel en relatief goedkoop project inzicht krijgen in de waarde van een analyse, je kan het prototype ook meteen gebruiken om de interne stakeholders te overtuigen.

Vooral als het gaat om producten zoals dashboards of modellen is het belangrijk eerst de vereisten en beschikbare gegevens te verkennen, voordat er geïnvesteerd wordt in permanente oplossingen.

Wilt u weten wat er binnen uw organisatie mogelijk is? Neem dan contact op.

Analytics team lead

Teams helpen data en analytics gerelateerde projecten te realiseren

Data transformatie

Ondersteuning bij de transformatie naar een data gedreven organisatie

Business Intelligence

Realiseren van BI voor dagelijkse sturing, van bron naar datamodel tot rapport

Data science

Creëren van actuele en actiegerichte inzichten m.b.v. analytics en machine learning

Analytics consulting

Advies over hoe er meer waarde uit data en analyse gehaald kan worden

Statistiek

Statistisch onderzoek voor betrouwbare en nauwkeurige inzichten

Informatie

Rechten

Deze site is gebouwd met Open Source code, rechtenvrije content en eigen werk. Neem echter niet zomaar wat over; Het eigen werk is beschermd en de bronnen staan geen herdistributie toe.

Bronnen