Inzameling en recycling van verpakkingsafval

Statistisch onderzoek naar kosten, hoeveelheden en samenstelling

Identificeren van verbanden en invloedsfactoren

Forecasten van kosten en hoeveelheden

Statistisch onderzoek en regressieanalyse

In Nederland is de verpakkende industrie verantwoordelijk voor de monitoring van recyclingpercentages en het vergoeden van gemeenten voor de inzameling van kunststof verpakkingsafval.

In een reeks opdrachten voor- en met Afvalfonds Verpakkingen, Nedvang, Rijkswaterstaat en de VNG, heb ik onderzoek in de verpakkingsketen uitgevoerd en geleid. Met statistische analyse van onderzoeksgegevens hielp ik te bepalen welke invulling van het inzamelsysteem door gemeenten leidt tot de beste recycling resultaten.

Hierbij ontwikkelde ik onder andere modellen waarmee de hoeveelheden en kosten gerelateerd aan de inzameling van kunststof verpakkingsafval voorspeld kunnen worden. Daarnaast bepaalde ik middels regressieanalyse invloedsfactoren op de effectiviteit, kwaliteit en effici├źntie van de inzameling van recyclebaar verpakkingsafval.

Meer weten? Bekijk ook de Statistiek, Business intelligence of Data science sectie.

Informatie

Rechten

Deze site is gebouwd met Open Source code, rechtenvrije content en eigen werk. Neem echter niet zomaar wat over; Het eigen werk is beschermd en de bronnen staan geen herdistributie toe.

Bronnen